Nieuw schooljaar is gestart

Nieuw schooljaar is gestart

Meid, meid, meid… Het nieuwe schooljaar is weer gestart! Na een zomer vol werken en proberen mijn laatste project te herkansen (spoiler alert: dit is niet gelukt) mag ik dan toch echt weer aan school beginnen. Best gek om niet meer om 7:00 uur in de auto of bus te zitten onderweg naar Tilburg, maar om 8:00 uur of 9:00 uur mijn bed uit te stappen voor een kopje koffie. Het is anders, maar wel op een goede manier anders.

Deze week mocht ik echt van start vanachter mijn laptopje op de maandagochtend. Na een lang werkweekend achter de rug gehad te hebben, zat ik met wallen onder mijn ogen het nieuws te lezen. Omdat ik mijn laatste project niet heb gehaald, zit ik een soort traject dat ironisch genoeg de Sprintergroep heet. Door deze groep kan ik in november of februari doorstromen naar het tweede jaar. Deze keuze heb ik zelf in de hand, maar wel in overleg met de projectleiders. Naast het project die ik moet herkansen, moet ik ook nog een aantal tentamens halen die ik nét niet gehaald heb. Dit schooljaar ga ik mij dus vooral op de tekorten richten zodat ik alsnog mijn propedeuse in ontvangst kan nemen. Dit neemt niet weg dat ik mij ook op het tweede jaar moet richten, maar daar moet ik een balans in gaan vinden.

Wat moet ik nog doen?

Ik moet van het vorige schooljaar nog een hoop tentamens herkansen. Van de eerste periode is dat er maar één, maar de daaropvolgende periodes moet ik alles herkansen. Dat is nogal veel, maar ik denk dat ik dat wel aankan. Over het algemeen kan ik wel goed leren, maar ik vind toetsen maken gewoon heel angstaanjagend. Ik heb er nu juist de tijd voor om hieraan te werken, dus dat ga ik ook echt doen. Die angst is niet meteen weg te denken, maar ik ga elke dag kleine stapjes maken. Een onderdeel die daarvan is, is elke dag iets doen dat uit mijn comfortzone ligt. Hierover ga ik binnenkort nog een blogpost schrijven.

Hoe ziet de sprintergroep eruit?

Elke maandag, woensdag en vrijdag heb ik een vergadering met de sprintergroep waarin ik zit. We proberen elkaar te helpen met researchen en brainstormen, maar uiteindelijk moet je toch iets inleveren wat je zelf gemaakt hebt. Ik ben nog een beetje zoekende met een onderwerp, maar het genre heb ik wel al gekozen: een achtergrondverhaal. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor genre je kiest, als je maar de vijf competenties laat zien: produceren, reflecteren, researchen, publieksgericht en vernieuwen. Als ik deze competenties voldoende/goed heb laten zien, dan mag ik doorstromen naar het tweede jaar. Als ik in november mijn achtergrondverhaal inlever, zou ik dezelfde maand nog naar het tweede studiejaar mogen. Maar ik mag daar ook even mee wachten en pas in Februari instromen, zodat ik aan mijn andere herkansingen kan werken. En daar ga ik nog even goed over nadenken.

Ik ga jullie nu af en toe meenemen bij mijn avonturen op de School voor Journalistiek. Ik twijfelde eerst of ik deze blog wel wilde gaan plaatsen of niet: “Zijn er wel mensen die dit leuk gaan vinden? “Gaan mensen mij niet raar vinden als ik dit plaats?” Eigenlijk moet dat niet uitmaken, want er is altijd wel iemand die iets niet leuk gaat vinden over wat ik schrijf. Maar zolang ik het leuk blijf vinden, blijf ik gewoon schrijven.

 

 

1 Comment

  1. Leuk om teblezen Valerie. Vooral mee doorgaan. En wat je zegt, er zijn altid mensen negatief. Misschien kun je daar iets van leren en anders negeren😊 succes😘Claudia

Leave a Reply

%d bloggers like this: